דיני המצווה ארבעת המינים ואחדות ישראל שינה בסוכה מצטער פטור מהסוכה מצוות האכילה בסוכה כלל מצוות הישיבה בסוכה מדיני הסוכה סכך כשר מנהג האושפיזין ישראל ואומות העולם הסוכה - אור מקיף זכר לענני הכבוד וההשגחה האלוהית טעמי הסוכה מצוות הסוכה - דירת ארעי חג האסיף והשמחה
- - םידעומו תבש - םידעומו תבש - םידעומו תבש

כללי כשרות ארבעת המינים

1 דק'

כללי כשרות ארבעת המינים

האזן למושג:

המינים צריכים להיות בגודל סביר, ולא קטנים מדי. המינים צריכים להיות חיים, אבל אם התייבשו עד שלא נותרה בהם שום לחלוחית וצבעם נעשה לבן - פסולים. כדי לשמור על טריות ההדסים והערבות יש לשומרם בשקית אטומה או על ידי השרייה במים.

לולב: לולב ישר מהודר, ואם התעקם כחצי עיגול או התייבש לגמרי - פסול. עלי הלולב צריכים להיות צמודים לשדרתו, ואם החלו להיפתח עד שלא ניתן להצמידם לשדרה - פסול. 

ההדס צריך להיות 'עֲנַף עֵץ עָבֹת', היינו ענף שעליו גדלים בשלישיות ונראים כעין צמה קלועה, והם מכסים את עצו עד שהוא נראה כענף עבה. 

ערבה: נקטם ראשה - פסולה, אבל אם רק העלה העליון נקטם והגבעול נותר שלם - כשרה. 

אתרוג: כשם שבכל הפירות ישנם זנים שונים, כך לאתרוג זנים שונים וכולם כשרים. לכל האתרוגים יש בתחילה פיטם, אלא שברובם הפיטם מתייבש ונושר בעודם קטנים מאוד, והם כשרים לכתחילה. אמנם בזנים שבהם הפיטם נשאר כחלק מהאתרוג יש להיזהר שלא ייפול ויפסול את האתרוג. 

אתרוג שיש עליו כתם משונה מאוד, פסול. אבל כתמים רגילים, שצבעם צהוב אפור או חום, שמצויים באתרוגים (בלעטלאך), אינם פוסלים, כי כך טבעם של האתרוגים. בדרך כלל כתמים אלו נגרמים ממגע של עלים וענפים, שיוצרים באתרוג שריטה קלה שמפרישה נוזל שנגלד על קליפת האתרוג. גם לאחר שהאתרוג נקטף, אם ייפצע ויפריש נוזל שקוף, יופיע שם כתם חום שיפגום בהידורו. לכן מקפידים לשמור את האתרוג בספוג. ואם קיבל מכה, טוב לשוטפו מהנוזל שהפריש ולמנוע בכך את הכתמתו.

סדר נטילת הלולב וברכתו סדר נטילת הלולב וברכתו הושענא רבה שמיני עצרת שמחת תורה